Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Drevené pelety na predaj

Drevené pelety

VYPREDANÉ!

Predaj drevených peliet

Drevené pelety VYPREDANÉ!

Pelety predstavujú jedno z najperspektívnejších palív pre domácnosti, poľnohospodárske a priemyselné firmy, pre farmy a ranče, pre (horské) hotely, chaty, reštaurácie, atď. Pelety sú čisto ekologickým palivom, prevažne sa vyrábajú z odpadových zvyškov po drevnej výrobe, z drviny alebo pilín.

Pelety sa lisujú do tvaru valčekov o rôznych veľkostiach, v priemere od 6 do 25 mm a dĺžkou do 50 mm. Vďaka tejto technológii obsahujú minimálny podiel vody a popola, horia preto veľmi dlho. Zároveň počas spaľovania nevzniká takmer žiadny dym. Malé množstvo popola, ktorý zostane, sa dá navyše výborne využiť ako prírodné hnojivo.

Mechanicky lisované pelety neobsahujú žiadne chemické spojiva alebo iné prídavné zmesi a počas ich spaľovania takmer nedochádza k uvoľňovaniu škodlivín.

Špeciálne kachle, krby a kotly ústredného kúrenia na biopelety s automatickým prikladaním a reguláciou teploty je možné používať rovnako pohodlne ako vykurovaciu techniku na plyn alebo elektrinu.D

VYPREDANÉ!

*Cena je platná na našej prevádzke.

Bližšie informácie Vám radi poskytneme telefonicky na čísle
0904 169 362
(počas pracovných dní medzi 7:30 a 16:00 h.).

Drevené pelety

Čo sú drevené pelety?

  • ekologicky ušľachtilé palivo vyrábané z drevnej biomasy
  • dodávajú sa v podobe zlisovaných granúl kruhového prierezu
  • spaľujú sa v špeciálnych automatických kotloch alebo kachliach na pelety

Hlavné výhody peliet

  • sú maximálne šetrné k životnému prostrediu
  • pri vykurovaní sa dosahuje podobný komfort (bezobslužnosť) ako pri použití elektrického kotla alebo plynového kotla
  • sú skladné a ľahko sa s nimi manipuluje
  • umožňujú nezávislosť na dodávkach fosílnych palív ako plyn alebo uhlie
  • podporujú zdravé životné prostredie

Viete, že …

… pelety sa lisujú pod tlakom na vysokých teplotách?
… neobsahujú žiadne chemické spojivá a iné znečisťujúce látky?
… pre vyššiu konzistentnosť peliet sa niekedy používa pri výrobe aj 2-3% škrobu?
… môžu sa vyrábať aj z rastlinných zvyškov, zo slamy, sena, energetických rastlín a poľnohospodárskych odpadkov?
… väčšinou sú vyrábané z miestnych zdrojov lokálnymi výrobcami?
… ich popol možno využiť ako ekologické záhradné hnojivo?
… kvalitné drevené pelety majú výhrevnosť približne 18 MJ/kg a prekonajú aj niektoré druhy uhlia?

Slovenské ekologické drevné pelety A1

Výroba drevených peliet

Pelety sú vyrábané z drevných zvyškov alebo surovín silným stlačením, ktoré sa nazýva peletovanie. Pre konzistentnosť drevených peliet má okrem vysokého tlaku význam aj obsah lignínu v dreve, ďalšie prídavné zmesi, spojivá alebo lepidlá sa nepoužívajú.

Peletovaním vzniká biopalivo s vysokou energetickou hustotou, tepelnou výhrevnosťou a výbornými vlastnosťami z hľadiska dopravy a manipulácie, ktoré umožňujú ekonomické skladovanie, predzásobovanie a automatický prívod paliva k ohnisku (kotol alebo kachle na pelety).

Drevné pelety sa používajú ako náhrada fosílnych palív v kotloch, domácich pieckach, krboch a kachliach. Keďže sú sypké, môžu sa používať v kotolniach s automatickou prevádzkou. Pomocou dopravníka je možné presne a plynule regulovať prísun paliva a tým regulovať tepelný výkon kotla. Pri takomto vykurovaní sa komfort približuje k vykurovaniu zemným plynom. Drevné pelety je možné používať v kotloch s horákom na pelety.

VYPREDANÉ!

*Cena je platná na našej prevádzke.

Bližšie informácie Vám radi poskytneme telefonicky na čísle
0904 169 362
(počas pracovných dní medzi 7:30 a 16:00 h.).

Kontaktujte nás!
Napr. 09xx123456
Napr. KALORITHERM KTherm SB-35 FC
Ak máte záujem o dopravu, zadajte PSČ pre dodaciu adresu. Napr. 05601
Vážený zákazník, prosíme Vás, aby ste oboznámili s touto informáciou o spracúvaní Vašich osobných údajov podľa čl. 12-14 Nariadenia Európskeho parlamentu a rady (EÚ) 2016/679 (GDPR) a §19-20 Zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov, poskytujete svoje osobné údaje v kontaktnom formulári spoločnosti ZANZI s.r.o., so sídlom Haniska 429, 044 57 Haniska, IČO: 36217441, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Košice I, Oddiel: Sro, Vložka: 13611/V, na účel spätného kontaktovania osoby, ktorá prejavila záujem o produktoch a službách spoločnosti ZANZI s.r.o.. Jedná sa o osobné údaje v rozsahu meno, priezvisko, kontaktná adresa, telefónne číslo a e-mailová adresa, ktoré nám poskytujete dobrovoľne na základe súhlasu, ktorý máte právo odvolať zaslaním písomného odvolania na adresu sídla.Podrobnejšie informácie o zásadách spracovávania osobných údajov v našej spoločnosti ZANZI s.r.o., vrátane vašich práv, nájdete na stránkach Zásady ochrany osobných údajov (https://new.lacny-kotol-radiator.sk/ochrana-sukromia/). GDPR - Týmto potvrdzujem, že som sa oboznámil/a so zásadami ochrany osobných údajov a dávam súhlas pre spracovanie údajov z kontaktného formulára.

Uvedené ceny sú platné do vypredania skladových zásob. Dostupnosť jednotlivých produktov závisí od výrobcov, niektoré produkty môžu byť dočasne nedostupné alebo nahradené iným typom.
Všetky uvedené obrázky, ilustrácie, schémy, farby, rozmery a technické parametre majú iba informačný charakter. Výrobcovia a dodávatelia si vyhradzujú právo kedykoľvek zmeniť uvedené údaje bez predchádzajúceho upozornenia. Prevádzkovateľ stránky nezodpovedá za presnosť, úplnosť a aktuálnosť uvedených obrázkov a technických údajov.

Booking.com
Na začiatok stránky